UT2004
TL;DR
Max Teams: 16
Team Size: Solo
Format: Swiss rounds & Top 4

Tijd voor een potje Unreal Tournament 2004! Deze game wordt gezien als een van de meest iconische shooters van de early 2000s en wordt door veel gamers als een topgame veracht. Door het grote succes van vorig jaar hebben we besloten deze competitie dit jaar weer terug te brengen. Ben jij klaar voor 1v1 Instagib?!

Game mode
1v1 Instagib - Best of 3

Toernooivorm
Gedurende de competitie wordt er gewerkt met een Swiss systeem. Dit betekent dat alle deelnemende spelers in een groep gezet worden. Binnen deze groep worden pairings gemaakt afhankelijk van het aantal wins en losses van de spelers. Hoe meer wins je hebt, hoe meer punten. Zo worden spelers met ongeveer hetzelfde aantal punten tegen elkaar gepaird zodat de matches eerlijk blijven en iedereen genoeg matches kan spelen. Na vier ronden Swiss gaat de top 4 door naar een Single Elimination systeem waarin de semi-final en final gespeeld wordt. Ook zal er gelijktijdig met de finale een match gespeeld worden voor de 3e plek.

Registratie
Voor aanvang van de competitie dienen alle spelers zich te registreren via het composysteem op de website. Bij het inschrijven ben je verplicht je Discord username op te geven. Deze naam zal dan ook in het composysteem gebruikt worden. Zo kan iedereen gemakkelijk gevonden worden als dat nodig is.

Spelverloop
Voor de aanvang van de match komen beide spelers naar de compo admin toe. Door middel van steen-papier-schaar of een eigen overleg wordt besloten wie de eerste map mag kiezen. De verliezer van de eerste game kiest de map voor de tweede game. Bij een 1-1 tussenstand wordt de laatste, beslissende game gespeeld op een door admin voorgeselecteerde map. Per game wordt er 8 minuten gespeeld. De speler die in deze tijd de meeste kills heeft gemaakt wint. Na de match komen beide spelers de eindstand doorgeven. De volgende maps mogen gekozen worden tijdens game 1 en 2:
- DM-1on1-Albatross
- DM-1on1-Idoma
- DM-1on1-Irondust
- DM-1on1-Spirit
- DM-Deck17
- DM-Compressed
- DM-DE-Ironic
- DM-Insidious
- DM-Rankin

De decider maps (game 3) zijn als volgt:
Ronde 1: DM-Deck17
- Ronde 2: DM-Rankin
- Ronde 3: DM-Idoma
- Ronde 4: DM-Albatross
- Semi-final: DM-Compressed
- Final: DM-1on1-Idoma 

Server settings
- Type: Instagib Deathmatch
- Teams: 1 vs 1
- Client/Server versie: v3369
- Force Respawn: On
- Timelimiet: 8 minuten per map/game
- Spawn Protection: off
- Frag limit: 0
- Max players: 2
- Max Spectators: 2 (voor de admin en eventueel shoutcaster)

Spectator
Alleen de crew of de beamer mag gebruik maken van de spectator mode, ghosting wordt bestraft met een forfeit loss van de gehele match.

DQ-Timer
Voor elke ronde zit een kwartier DQ-Timer. Dit is de tijd die elk team heeft om zich te melden voor de start van elke ronde. Het team dat zich binnen dit kwartier niet via Discord of bij de compo admin heeft gemeld is automatisch gediskwalificeerd. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat er geen vertraging ontstaat binnen de compo.

Cheats
Elke vorm van cheaten is niet toegestaan (denk aan wallhack, aimbot, triggerbot, enzovoorts). Gebruik van deze tools zal leiden tot verwijdering van de gehele competitie.

Disconnects
Als een speler disconnect, wacht tot het spel over is omdat hij kan reconnecten. Maak als speler die niet gedisconnected is altijd een screenshot met de tijd, zodat problemen door admins snel opgelost kunnen worden. Als een speler na een disconnect niet kan reconnecten, forfeit deze speler een game ongeacht de omstandigheden. Als beide spelers disconnecten moet er meteen opnieuw gespeeld worden. Voor een mass disconnect kan de admin een uitzondering maken.

Discord
De communicatie tussen admins en spelers zal verlopen via Discord. Het is daarom van groot belang dat spelers gedurende hun deelname aan de competitie in het #compo_ut2004 kanaal van het evenement zijn.

Heb je vragen aan de compo admins? https://discord.gg/XzQfCwT
Wat Start Einde
Ronde 1 - DQ Timer Sun 09:45 Sun 10:00
Ronde 1 Sun 10:00 Sun 10:30
Ronde 2 - DQ Timer Sun 10:30 Sun 10:45
Ronde 2 Sun 10:45 Sun 11:15
Ronde 3 - DQ Timer Sun 11:15 Sun 11:30
Ronde 3 Sun 11:30 Sun 12:00
Ronde 4 - DQ Timer Sun 12:00 Sun 12:15
Ronde 4 Sun 12:15 Sun 12:45
Ronde 5 - DQ Timer Sun 12:45 Sun 13:00
Ronde 5 Sun 13:00 Sun 13:30