Hearthstone
TL;DR
Max Teams: 16
Team Size: Solo
Format: Swiss rounds & Top 4

Het laatste kaartspel van Blizzard is een enorme hit! Stel je decks op de proef en kom erachter of jij de beste van TiMeS bent!

Game mode
1v1 - 3 Hero 1 Ban - Conquest

Toernooivorm
Gedurende de competitie wordt er gewerkt met een Swiss systeem. Dit betekent dat alle deelnemende spelers in een groep gezet worden. Binnen deze groep worden pairings gemaakt afhankelijk van het aantal wins en losses van de spelers. Hoe meer wins je hebt, hoe meer punten. Zo worden spelers met ongeveer hetzelfde aantal punten tegen elkaar gepaird zodat de matches eerlijk blijven en iedereen genoeg matches kan spelen. Na vier ronden Swiss gaat de top 4 door naar een Single Elimination systeem waarin de semi-final en final gespeeld wordt. Ook zal er gelijktijdig met de finale een match gespeeld worden voor de 3e plek.

Registratie
Voor aanvang van de competitie dienen alle spelers zich te registreren via het composysteem op de website. Bij het inschrijven ben je verplicht je Discord username op te geven. Deze naam zal dan ook in het composysteem gebruikt worden. Zo kan iedereen gemakkelijk gevonden worden als dat nodig is.

Spelverloop
Elke deelnemer maakt vier decks van verschillende classes en stuurt de decklists van elk deck door naar de compo admin. Voor aanvang van elke match kiest elke speler een van de classes van de tegenstander die niet gespeeld mag worden. Vervolgens wordt er met de overige drie decks tegen elkaar gespeeld. Bij een win mag datzelfde deck niet meer gebruikt worden. De match is over als elke speler één keer gewonnen heeft met de drie overgebleven classes. 

DQ-Timer
Voor elke ronde zit een kwartier DQ-Timer. Dit is de tijd die elk team heeft om zich te melden voor de start van elke ronde. Het team dat zich binnen dit kwartier niet via Discord of bij de compo admin heeft gemeld is automatisch gediskwalificeerd. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat er geen vertraging ontstaat binnen de compo.

Disconnects
Als een speler disconnect, wacht tot het spel over is omdat hij kan reconnecten. Maak als speler die niet gedisconnected is altijd een screenshot met de tijd, zodat problemen door admins snel opgelost kunnen worden. Als een speler na een disconnect niet kan reconnecten, forfeit deze speler een game ongeacht de omstandigheden. Als beide spelers disconnecten moet er meteen opnieuw gespeeld worden. Voor een mass disconnect kan de admin een uitzondering maken.

Discord
De communicatie tussen admins en spelers zal verlopen via Discord. Het is daarom van groot belang dat spelers gedurende hun deelname aan de competitie in het #compo_hearthstone kanaal van het evenement zijn.

Heb je vragen aan de compo admins? https://discord.gg/Ux3ykSt
Wat Start Einde
GamePros Sat 12:00 Sat 19:30