CS:GO
TL;DR
Max Teams: 16
Team Size: 5 v 5
Format: Swiss rounds & Top 4

Ook dit jaar zal de FPS-klassieker Counter-Strike: Global Offensive weer van de partij zijn bij TiMeS! Al jaren domineert CS:GO op LAN party's als dé FPS-game voor toernooien. Welk team gaat dit jaar de winst naar binnen slepen?

Binnen de competitie is er maximaal plek voor 16 teams. Deze 16 teams zullen worden verdeeld in 4 verschillende groepen. Uit iedere groep zal alleen het beste team doorgaan om te strijden voor de prijzen.

Toernooistructuur
Swiss stage - Best of 1
Elimination stage - Best of 3

Game Mode
Swiss stage - Best of 1
Elimination stage - Best of 3

Toernooivorm
Gedurende de competitie wordt er gewerkt met een Swiss systeem. Dit betekent dat alle deelnemende spelers in een groep gezet worden. Binnen deze groep worden pairings gemaakt afhankelijk van het aantal wins en losses van de spelers. Hoe meer wins je hebt, hoe meer punten. Zo worden spelers met ongeveer hetzelfde aantal punten tegen elkaar gepaird zodat de matches eerlijk blijven en iedereen genoeg matches kan spelen. Na vier ronden Swiss gaat de top 4 door naar een Single Elimination stagewaarin de semi-final en final gespeeld wordt. Ook zal er gelijktijdig met de finale een match gespeeld worden voor de 3e plek.

Registratie
Voor aanvang van de competitie dienen alle teams zich te registreren via het composysteem op de website. Bij het inschrijven ben je verplicht de Discord username van de team captain op te geven. Deze naam zal dan ook in het composysteem gebruikt worden. Zo kan iedereen gemakkelijk gevonden worden als dat nodig is.

Spelverloop
In elke ronde van de competitie speelt elk team een Best of 1 tegen een ander team. De winnaar van deze match krijgt 2 punten in de ranking. Bij een draw krijgt elk team 1 punt. Afhankelijk van je ranking wordt je team gematcht tegen gelijkwaardige tegenstanders. De servers worden door de compo admin aangeleverd. Alle matches worden aan servers toegewezen door de admin. 

Best of 1
Bij BO1 wedstrijden kunnen beide teams 3 maps elimineren. Het elimineren van maps dient in de global chat te gebeuren. De volgorde om maps te elimineren is ABABAB. Dit betekent dat beide teams elk om beurt een map mogen kiezen om te elimineren totdat er nog 1 map overblijft. Hierbij is team A het team dat de extra knife ronde wint, de knife ronde wordt gespeeld op de map waarop de server momenteel staat. Zie 2.2.4 om te weten waar de knife rondes gespeeld dienen te worden. Na het bepalen van de map dient de server op de correcte map geplaatst te worden. Indien dit niet lukt onder de teams dient Team A dit door te geven aan de compo admin. Als de server op de correcte map staat wordt er hier nog 1 knife ronde gespeeld om te bepalen welk team welke side speelt. Het winnende team van de knife ronde bepaald de side die zij willen spelen.

Best of 3
Bij BO3 wedstrijden kunnen beide teams 2 maps elimineren. Het elimineren van maps dient in de global chat te gebeuren. De volgorde om maps te elimineren is ABAB. Dit betekent dat beide teams elk om beurt een map mogen kiezen om te elimineren totdat er nog 3 mappen over blijven. Team A mag vervolgens eerst de map kiezen, gevolgd door Team B en ten slotte wordt bij een draw de finale map gespeeld. Hierbij is team A het team dat de extra knife ronde wint, de knife ronde wordt gespeeld op de map waarop de server momenteel staat. Zie 2.2.4 om te weten waar de knife rondes gespeeld dienen te worden. Na het bepalen van de map dient de server op de correcte map geplaatst te worden. Indien dit niet lukt onder de teams dient Team A dit door te geven aan de compo admin. Als de server op de correcte map staat wordt er hier nog 1 knife ronde gespeeld om te bepalen welk team welke side speelt. Het winnende team van de knife ronde bepaald de side die zij willen spelen.

Knife rounds
Om discussies te voorkomen dienen de knife rondes op onderstaande plaatsen binnen de map gespeeld worden:
- de_mirage: A
- de_dust2: long A
- de_inferno: middle
- de_cobblestone: middle
- de_train: middle
- de_cache: middle
- de_overpass: long

Substitutes
Het gebruik van substitutes is toegestaan, enkel en alleen als een speler uit het team door overmacht niet kan spelen. De stand-in kan enkel invallen bij een wedstrijd vanaf het begin van de wedstrijd. Tijdens een wedstrijd mag een stand-in dus niet invallen. In een dergelijke situatie dienen de team captain en de substitute zich te melden bij de compo admin.

Spectator
Alleen de crew of de beamer mag gebruik maken van de spectator mode, ghosting wordt bestraft met een forfeit loss van de gehele match.

DQ-Timer
Voor elke ronde zit een kwartier DQ-Timer. Dit is de tijd die elk team heeft om zich te melden voor de start van elke ronde. Het team dat zich binnen dit kwartier niet via Discord of bij de compo admin heeft gemeld is automatisch gediskwalificeerd. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat er geen vertraging ontstaat binnen de compo.

Cheats
Elke vorm van cheaten is niet toegestaan (denk aan wallhack, aimbot, triggerbot, enzovoorts). Gebruik van deze tools zal leiden tot verwijdering van de gehele competitie.

Disconnects
Als een speler disconnect, wacht tot het spel over is omdat hij kan reconnecten. Maak als speler die niet gedisconnected is altijd een screenshot met de tijd, zodat problemen door admins snel opgelost kunnen worden. Als een speler na een disconnect niet kan reconnecten, forfeit deze speler een game ongeacht de omstandigheden. Als beide spelers disconnecten moet er meteen opnieuw gespeeld worden. Voor een mass disconnect kan de admin een uitzondering maken.

Discord
De communicatie tussen admins en spelers zal verlopen via Discord. Het is daarom van groot belang dat spelers gedurende hun deelname aan de competitie in het #compo_csgo kanaal van het evenement zijn.

Heb je vragen aan de compo admins? https://discord.gg/AA5uYtc
Wat Start Einde
Ronde 1 - DQ Timer Fri 22:00 Fri 22:15
Ronde 1 Fri 22:15 Fri 23:45
Ronde 2 - DQ Timer Sat 00:00 Sat 00:15
Ronde 2 Sat 00:15 Sat 01:45
Ronde 3 - DQ Timer Sat 09:45 Sat 10:00
Ronde 3 Sat 10:00 Sat 11:30
Ronde 4 - DQ Timer Sat 11:45 Sat 12:00
Ronde 4 Sat 12:00 Sat 13:30
Ronde 5 - DQ Timer Sat 13:45 Sat 14:00
Ronde 5 Sat 14:00 Sat 15:30
Ronde 6 - DQ Timer Sat 15:45 Sat 16:00
Ronde 6 Sat 16:00 Sat 19:00
Ronde 7 - DQ Timer Sun 10:15 Sun 10:30
Ronde 7 Sun 10:30 Sun 13:30