League of Legends
TL;DR
Max Teams: 16
Team Size: 5 v 5
Format: Swiss rounds & Top 4

League of Legends is ook dit jaar weer een officiele competitie op TiMeS! Ga jij dit jaar met vier teamgenoten de competitie en de winst binnen slepen?

League of Legends is een van de meest populaire eSports dat dagelijks door miljoenen spelers wordt gespeeld. League of Legends is de afgelopen jaren een groot succes geweest op TiMeS met een hoop hoogtepunten. Ga jij dit jaar met je team voor nieuwe hoogtepunten zorgen die de afgelopen jaren gaan overklassen? Zorg er dan voor dat je je op tijd inschrijft met je Team voor de League of Legends competitie!

Binnen de competitie is er plek voor 16 teams. Deze 16 teams zullen worden verdeeld in 4 verschillende groepen. Uit iedere groep zal alleen het beste team doorgaan om te strijden voor de prijzen.

Toernooistructuur
Swiss rounds - Best of 1
Semi-final & Final - Best of 3

Game Mode
Swiss stage - Best of 1
Elimination stage - Best of 3

Toernooivorm
Gedurende de competitie wordt er gewerkt met een Swiss systeem. Dit betekent dat alle deelnemende spelers in een groep gezet worden. Binnen deze groep worden pairings gemaakt afhankelijk van het aantal wins en losses van de spelers. Hoe meer wins je hebt, hoe meer punten. Zo worden spelers met ongeveer hetzelfde aantal punten tegen elkaar gepaird zodat de matches eerlijk blijven en iedereen genoeg matches kan spelen. Na vier ronden Swiss gaat de top 4 door naar een Single Elimination stagewaarin de semi-final en final gespeeld wordt. Ook zal er gelijktijdig met de finale een match gespeeld worden voor de 3e plek.

Registratie
Voor aanvang van de competitie dienen alle teams zich te registreren via het composysteem op de website. Bij het inschrijven ben je verplicht de Discord username van de team captain op te geven. Deze naam zal dan ook in het composysteem gebruikt worden. Zo kan iedereen gemakkelijk gevonden worden als dat nodig is.

Spelverloop
De swissrondes zullen in Best of 1 gespeeld worden. Vervolgens worden de Single elimination rondes (oftewel top 4) in Best of 3 gespeeld worden. Gedurende de competitie maken de teams zelf de custom games aan met de volgende settings:
- Map: Summoner's Rift
- Team size: 5
- Allow spectators: Yes
- Game type: Tournament Draft
- Name: "TiMeS " + Team_name1 + " vs "  + Team_name2
Password: "ronde" + rondenummer

De team captain van het team wat als eerst genoemd staat in de pairing maakt de custom game aan.

Picks and bans
Zowel het bannen als kiezen van champions gebeurt voor beide teams tegelijkertijd volgens het volgende format:
Blue/Red-Red/Blue-Blue/Red-Red/Blue-Blue/Red

Substitutes
Het gebruik van substitutes is toegestaan, enkel en alleen als een speler uit het team door overmacht niet kan spelen. De stand-in kan enkel invallen bij een wedstrijd vanaf het begin van de wedstrijd. Tijdens een wedstrijd mag een stand-in dus niet invallen. In een dergelijke situatie dienen de team captain en de substitute zich te melden bij de compo admin.

Spectator
Alleen de crew of de beamer mag gebruik maken van de spectator mode, ghosting wordt bestraft met een forfeit loss van de gehele match.

DQ-Timer
Voor elke ronde zit een kwartier DQ-Timer. Dit is de tijd die elk team heeft om zich te melden voor de start van elke ronde. Het team dat zich binnen dit kwartier niet via Discord of bij de compo admin heeft gemeld is automatisch gediskwalificeerd. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat er geen vertraging ontstaat binnen de compo.

Disconnects
Als een speler disconnect, wacht tot het spel over is omdat hij kan reconnecten. Maak als speler die niet gedisconnected is altijd een screenshot met de tijd, zodat problemen door admins snel opgelost kunnen worden. Als een speler na een disconnect niet kan reconnecten, forfeit deze speler een game ongeacht de omstandigheden. Als beide spelers disconnecten moet er meteen opnieuw gespeeld worden. Voor een mass disconnect kan de admin een uitzondering maken.

Discord
De communicatie tussen admins en spelers zal verlopen via Discord. Het is daarom van groot belang dat spelers gedurende hun deelname aan de competitie in het #compo_lol kanaal van het evenement zijn.

Heb je vragen aan de compo admins? https://discord.gg/tbvenmH
Wat Start Einde
Ronde 1 - DQ Timer Fri 22:00 Fri 22:15
Ronde 1 Fri 22:15 Fri 23:45
Ronde 2 - DQ Timer Sat 00:00 Sat 00:15
Ronde 2 Sat 00:15 Sat 01:45
Ronde 3 - DQ Timer Sat 09:45 Sat 10:00
Ronde 3 Sat 10:00 Sat 11:30
Ronde 4 - DQ Timer Sat 11:45 Sat 12:00
Ronde 4 Sat 12:00 Sat 13:15
Ronde 5 - DQ Timer Sat 13:45 Sat 14:00
Ronde 5 Sat 14:00 Sat 15:15
Ronde 6 - DQ Timer Sun 10:15 Sun 10:30
Ronde 6 Sun 10:30 Sun 13:30